Blog

weer wat nieuws

22-09-2014 22:52

Ik heb bij pagina nieuws weer enkele nieuwe dingen geplaatst zoals kallebassen die ik gemaakt heb en een gehaakt vogelhuisje.

IK ben nog wat herfstdingen aan het maken, maar soms heb je zoveel dingen aan je hoofd dat je nog niet eens de tijd neemt voor je blog.

En het kan zo leuk zijn om dingen er op te zetten die je maakt. Met haken ben ik begonnen met een Mochilla tas, nou dat weet ik ook nu...pff wat valt dat tegen zeg! je moet heel anders haken als dat je gewend bent. Maar het is wel een uitdaging natuurlijk. Het zal nog wel even duren voordat ik die af hebwant ik doe natuurlijk tussendoor ook wat andere werkjes!ik moet ook verder haken voor mijn oudste dochter die zwanger is van haar eerste kindje. Het is voor mij mijn tweede kleinkind en het wordt mijn tweede kleindochter! Hoe leuk als je zelf drie dochters hebt en nu dalijk ook twee kleindochters.

Kijk nog even bij nieuws en naar de foto's van de dingen die ik heb gemaakt.

tot de volgende keer!

tuttelster

22-03-2014 22:12

De tuttelster die ik voor mijn eerste kleinkind Linne heb gehaakt

De babywol heb ik in een speciaalzaak gekocht en verliest geen draadjes.

Het patroon komt uit het boekje Baby speelgoed haken. Ik zal en mag daarom niet het patroon uitgebreid hierop gaan plaatsen.

Je begint met een ring te haken waarna je die verdeeld in 5 ster gedeeltes. Alles wordt in vasten gehaakt en je moet op gevoel haken! Je kunt echt de steken niet zien! Dat is best wel lastig en tel daarom heel goed hoeveel steken je haakt vooral met het minderen!

Als je de ster hebt gehaakt ga deze helemaal nog omhaken met vasten dan krijg je een mooiere rand

De handjes en voetjes zit een belletje in wat leuk is voor de baby. Vergeet niet het gezichtje erop te maken!

 

Bron: Baby speelgoed haken

 

 

 

 

 

 

 

ziek

01-03-2014 12:14

Ik ben best wel ziek geweest afgelopen week. Dat is niet lekker want ik voelde me ook te moe om iets te doen en dat haat ik.

Ik heb nog wel een leuk hart gemaakt en ben nog aan iets bezig maar daar kan ik nog niet ovr praten want dat is een verassing. Ik plaats wel even een foto van mijn hart wat ik gemaakt heb.Ook heb ik in mijn hoofd weer andere ideeen die ik wil gaan proberen. Maar daarover later meer want daar moet ik eerst weer voor naar de winkel. Dat spul is weer niet overal te koop. Fijn weekend en tot de volgende keer.

vrijdag

21-02-2014 17:10

Het is weer vrijdag, ik moet toch nog even wat in mijn blog plaatsen. Ik heb verschillende dingen gemaakt die ik in de foto galerij zal plaatsen. Ik merk dat als ik het bij mijn blog plaats dat het aardig vol begint te raken en je moet echt scrollen om onderaan te komen om iets te kunnen pinnen bijvoorbeeld. Kennen jullie Pinterest? dat is echt heel erg leuk, je komt op ideeën door anderen. Die anderen komen vaak van overal ter wereld. En de mooiste dingen komen voorbij. Meestal als ik nog niet kan slapen kijk ik even op Pinterest en pin wat dingen die ik leuk vind of nog een wil maken. Maar ook recepten, mode, huisdieren je kunt het zo gek niet bedenken of het staat er op!

Ik heb al veel borden gemaakt onderverdeeld in rubrieken. Echt een aanrader! En zo kun je ook pinnen bij mij hier zodat je het opslaat in je eigen map die je hebt bij Pinterest.

Verder heb ik deze week nog een paar houten schoentjes gemaakt en heb die aan mijn middelste dochter gegegeven die jarig was. Altijd leuk om ook iets te geven wat ik zelf heb gemaakt. Ik heb ook nog een aardigheidje hier liggen voor mijn goede vriendin Goverdien wat ik heb gemaakt voor haar. Ze komt maandag naar mij dus dan kan ik het geven. Ook zijn Amanda ( mijn oudste dochter ) gister begonnen met het haken van paaseieren. Amanda is daar wel erg bedreven in! en heeft er zo eentje af. Erg leuk om te doen. Ik heb een grote tak in de serre staan ( die ik eens heb gevonden langs de Waal) ( ik heb de tak beetje met witte verf bespoten) IK had de tak met de kerst versierd met kleine lampjes en dingen er in gehangen die ik zelf had gemaakt zoals glazen ballen die ik zelf heb bewerkt en andere frutsels. Nu kan ik de tak gebruiken om er wat paas spulletjes in te hangen. Lijkt me wel erg leuk.

Foto's kunnen jullie bekijken in mijn foto galerij! Niet vergeten!

Fijn weekend!Lees meer: https://jetzart-nl.webnode.nl/blog/

Het is weer vrijdag, ik moet toch nog even wat in mijn blog plaatsen. Ik heb verschillende dingen gemaakt die ik in de foto galerij zal plaatsen. Ik merk dat als ik het bij mijn blog plaats dat het aardig vol begint te raken en je moet echt scrollen om onderaan te komen om iets te kunnen pinnen bijvoorbeeld. Kennen jullie Pinterest? dat is echt heel erg leuk, je komt op ideeën door anderen. Die anderen komen vaak van overal ter wereld. En de mooiste dingen komen voorbij. Meestal als ik nog niet kan slapen kijk ik even op Pinterest en pin wat dingen die ik leuk vind of nog een wil maken. Maar ook recepten, mode, huisdieren je kunt het zo gek niet bedenken of het staat er op!

Ik heb al veel borden gemaakt onderverdeeld in rubrieken. Echt een aanrader! En zo kun je ook pinnen bij mij hier zodat je het opslaat in je eigen map die je hebt bij Pinterest.

Verder heb ik deze week nog een paar houten schoentjes gemaakt en heb die aan mijn middelste dochter gegeven die jarig was. Altijd leuk om ook iets te geven wat ik zelf heb gemaakt. Ik heb ook nog een aardigheidje hier liggen voor mijn goede vriendin Goverdien wat ik heb gemaakt voor haar. Ze komt maandag naar mij dus dan kan ik het geven. Ook zijn Amanda ( mijn oudste dochter ) gister begonnen met het haken van paaseieren. Amanda is daar wel erg bedreven in! en heeft er zo eentje af. Erg leuk om te doen. Ik heb een grote tak in de serre staan ( die ik eens heb gevonden langs de Waal) ( ik heb de tak beetje met witte verf bespoten) IK had de tak met de kerst versierd met kleine lampjes en dingen er in gehangen die ik zelf had gemaakt zoals glazen ballen die ik zelf heb bewerkt en andere frutsels. Nu kan ik de tak gebruiken om er wat paas spulletjes in te hangen. Lijkt me wel erg leuk.

Foto's kunnen jullie bekijken in mijn foto galerij! Niet vergeten!

Fijn weekend!

zoals beloofd

12-02-2014 11:07

Zoals beloofd zijn hier  wat foto's van de glas in lood/tiffany techniek er zitten ook twee dingen bij van de kerst.Maar de baby heb ik gemaakt voor mijn kleindochter die twee mnd geleden is geboren. De datum staat er nog niet helemaal op op de foto en ook de naam niet. DIe heb ik er opgezet met glas verf. De lelie is om neer te zetten, de stampertjes staan omhoog misschien is dat moeilijk te zien.

Het is ontzettend leuk werk om te doen. wel tijdrovend en kostbaar.

Mocht je vragen hebben je mag me altijd een e-mail sturen!

fijne dag!

tijd voor nieuwe blog

11-02-2014 11:49

Het is weer  tijd voor een nieuwe blog! Ik ben wel bezig aan verschillende dingen. Maar ik plaats er natuurlijk weer wat foto's bij! Het zijn een paar torso's die ik op verschillende manieren hebt bewerkt. Ik heb 1 torso op een ijzeren standaard gezet dan komt het ook gelijk heel anders over. Ik wil ook graag eigenlijk laten zien wat ik de laatste maanden heb gemaakt. Vooral met glas in lood / tiffany dat is ook zo leuk om te doen! Het enigste nadeel is dat je veel verschillend glas nodig hebt en dat is best kostbaar. Maar ik heb via marktplaats spulletjes gekocht ook de materialen om mee te werken want als je die nieuw gaat kopen dan zul je je portomonnee open moeten trekken. Maar lang leve marktplaats zo kom je ook aan wat gereedschap.

Ik heb ook nog een kartonnen koffertje beplakt net servetten en stof. Leuk om weg te geven of zelf neer te zetten. De ene torso is met servet en veren beplakt. en eentje alleen met servet. en eentje met kant beplakt.  Eigenlijk te veel foto's weer voor de blog. Want ik wil jullie ook niet  de haak creaties van mijn dochters Amanda en Sharine onthouden. Die haken er stevig op los, ze hebben een iphone hoesje zitten haken met een leuke bloem erop. Het haakpatroon hebben ze van internet gehaald.Misschien kom je zelf ook op het idee om dit te doen.

 Ik zet morgen de foto's van glas in lood /tiffany er wel op anders wordt het nu wel een beetje veel met foto's. Fijne dag! tot morgen.

druk bezig

05-02-2014 10:41

  We zijn de laatste dagen weer druk bezig geweest. Heb lekkere bokkepootjes gebakken, die natuurlijk niet echt lang blijven liggen!

En voor de tweedehands box die ik via marktplaats gekocht had, heb ik een box kleed genaaid. De vulling had ik niet maar had nog wel een dekbed liggen dat ik niet meer gebruikte. Maar even uitgewassen en cirkel uitknippen (  even van patroonpapier een mal gemaakt ) en hoppa daar hebben we een boxkleed.  De stof had ik nog liggen , ooit eens via internet gekocht is van die lekkere zachte stof. Kleindochter Linne kan er dus lekker inliggen als ze bij mij komt!

Ook ben ik nog bezig geweest om een mooi houten hart te versieren de letters heb ik met behulp van een mal er op gebracht met zwarte stift.

en last but not least een probeerseltje om een tekst over te brengen op een schilderrijtje. En ik moet zeggen dat het aardig gelukt is. Ik ga het nu proberen om het op hout over te brengen.

Vandaag maar eerst eens wat spritsen gaan bakken voor de hongerige onder ons!

Fijne dag vandaag!

 

tweede project afgeleverd

03-02-2014 10:27

Ja hoor gister weer een project afgeleverd. Hopelijk is de jarige er blij mee. Een andere schoonzus WIlma is vandaag jarig en vierde gister haar verjaardag met een heerlijk High tea voor vrouwen. Super leuk idee wat ik zeker zal inpikken zei ik tegen haar. Ze had lekkere zoete en hartige  hapjes met koffie/thee  of wat fris.

Ik had een klein dienblad gekocht met klein vaasje, een glazen potje omgehaakt en waxinelichtje in gedaan. Een kartonnen boekje beplakt met servetten en stof. Ik had ook nog een glazen weckpot gevuld met mix voor koekjes en biologische muesli en smeltchocolade. Het recept eraan gehangen met een koekjes vormpje. Leuk cadeau idee!

dit kun je ook met andere dingen doen. Ik had bij Joyce een nails potje erbij gedaan in het pakket. Je kunt een glazen potje vullen met watten en daar tussen een potje nagellak eventueel base coat een vijl erbij steken en aceton.Je kunt dit verfraaien naar eigen inzicht.

Hopelijk breng ik jullie op een idee en heb je geen zin om het zelf te maken? Geef mij een berichtje, ik doe het graag voor je.

 

eerste project afgeleverd

02-02-2014 13:16

Vrijdag ben ik eerst naar de creatieve beurs in Gorinchem geweest met twee  van mijn dochters. Wij vonden het wat tegenvallen. Er was heel veel voor scrappen maar weinig voor haken. En echt spectaculaire dingen waren er ook echt niet. Maar goed het was leuk om te gaan, de entree is ook maar € 7 en geen parkeerkosten  dat in tegenstelling tot de creatieve beurs in Utrecht! Verder had ik gister de 40ste verjaardag van mijn schoonzus Joyce. Ik had een pakket gemaakt met spulletjes van veertig. zoals een t-shirtje over een fles drank een mok met tekst gevuld met chocolade. Maar ook een roze 40 bril met glitters .Ik plaats ook de foto wat ik nog zelf had gemaakt voor haar. Het is een diepte schilderrijtje, ik had de achterkant maar neutraal gehouden dan kan ze die altijd gebruiken.ook heb ik deze achterkant weer met decoupage versierd. Er zitten twee touwtjes gespannen in met kleine knijpertjes waar ik een foto aan heb gehangen en een engels rijmpje over 40 worden. Onderin heb ik 40 confetti erin gedaan. Zo kan ze dit weer eruit halen en vervangen door iets wat ze zelf leuk vindt.

Laat even achter wat je ervan vind! en je mag me altijd vragen stellen!

 Nu is het weer tijd voor mijn volgende project af te leveren. Dat laat ik morgen wel weer weten. Fijne zondag!

 

 

 

Mijn eerste blog

30-01-2014 11:14

ik heb nu al te veel tijd besteed om een blog te maken met een website....jammer want die tijd besteed ik altijd graag aan het knutselen en handwerken of lekker eten koken/bakken. Maar je moet natuurlijk eerst wat dingen uitvogelen en wat lezen al vind ik het nog wat lastig al die termen op het internet. Ik ben van de generatie die niet van jongs af aan met computer is opgegroeid maar er later mee ben begonnen. De jonge mensen gaan er veel makkelijker mee om. Maar goed genoeg hierover.........ik ga eens even laten zien wat ik nou toch allemaal maak....en dat is nogal al zeg ik hetzelf. Natuurlijk moet ik eerst wat terug in de tijd want ik heb al veel gemaakt pffff en veel weggegeven! Van veel dingen heb ik gelukkig wel een foto gemaakt. Al ben ik er nu ook wel achter dat een mooie foto maken nog niet mijn sterkste kant is en ook hier wat meer tijd in moet steken. Ik heb in mijn atelier een plekje gemaakt vanmorgen waar ik hopelijk wel wat mooiere foto's kan maken. Maar nu moet ik het nog doen met mn "slechte" foto's.

ik zal eerst eens laten zien wat ik voor mijn dochters heb gemaakt laatst.......schaatsen voor op te hangen of ergens neer te zetten of te leggen

gemaakt op hout en bewerkt met decoupage ( servetten techniek)

Blog

weer wat nieuws

22-09-2014 22:52
Ik heb bij pagina nieuws weer enkele nieuwe dingen geplaatst zoals kallebassen die ik gemaakt heb en een gehaakt vogelhuisje. IK ben nog wat herfstdingen aan het maken, maar soms heb je zoveel dingen aan je hoofd dat je nog niet eens de tijd neemt voor je blog. En het kan zo leuk zijn om dingen er...

tuttelster

22-03-2014 22:12
De tuttelster die ik voor mijn eerste kleinkind Linne heb gehaakt De babywol heb ik in een speciaalzaak gekocht en verliest geen draadjes. Het patroon komt uit het boekje Baby speelgoed haken. Ik zal en mag daarom niet het patroon uitgebreid hierop gaan plaatsen. Je begint met een ring te haken...

ziek

01-03-2014 12:14
Ik ben best wel ziek geweest afgelopen week. Dat is niet lekker want ik voelde me ook te moe om iets te doen en dat haat ik. Ik heb nog wel een leuk hart gemaakt en ben nog aan iets bezig maar daar kan ik nog niet ovr praten want dat is een verassing. Ik plaats wel even een foto van mijn hart wat...

vrijdag

21-02-2014 17:10
Het is weer vrijdag, ik moet toch nog even wat in mijn blog plaatsen. Ik heb verschillende dingen gemaakt die ik in de foto galerij zal plaatsen. Ik merk dat als ik het bij mijn blog plaats dat het aardig vol begint te raken en je moet echt scrollen om onderaan te komen om iets te kunnen...

zoals beloofd

12-02-2014 11:07
Zoals beloofd zijn hier  wat foto's van de glas in lood/tiffany techniek er zitten ook twee dingen bij van de kerst.Maar de baby heb ik gemaakt voor mijn kleindochter die twee mnd geleden is geboren. De datum staat er nog niet helemaal op op de foto en ook de naam niet. DIe heb ik er opgezet...

tijd voor nieuwe blog

11-02-2014 11:49
Het is weer  tijd voor een nieuwe blog! Ik ben wel bezig aan verschillende dingen. Maar ik plaats er natuurlijk weer wat foto's bij! Het zijn een paar torso's die ik op verschillende manieren hebt bewerkt. Ik heb 1 torso op een ijzeren standaard gezet dan komt het ook gelijk heel anders over....

druk bezig

05-02-2014 10:41
  We zijn de laatste dagen weer druk bezig geweest. Heb lekkere bokkepootjes gebakken, die natuurlijk niet echt lang blijven liggen! En voor de tweedehands box die ik via marktplaats gekocht had, heb ik een box kleed genaaid. De vulling had ik niet maar had nog wel een dekbed liggen dat...

tweede project afgeleverd

03-02-2014 10:27
Ja hoor gister weer een project afgeleverd. Hopelijk is de jarige er blij mee. Een andere schoonzus WIlma is vandaag jarig en vierde gister haar verjaardag met een heerlijk High tea voor vrouwen. Super leuk idee wat ik zeker zal inpikken zei ik tegen haar. Ze had lekkere zoete en hartige...

eerste project afgeleverd

02-02-2014 13:16
Vrijdag ben ik eerst naar de creatieve beurs in Gorinchem geweest met twee  van mijn dochters. Wij vonden het wat tegenvallen. Er was heel veel voor scrappen maar weinig voor haken. En echt spectaculaire dingen waren er ook echt niet. Maar goed het was leuk om te gaan, de entree is ook...

Mijn eerste blog

30-01-2014 11:14
ik heb nu al te veel tijd besteed om een blog te maken met een website....jammer want die tijd besteed ik altijd graag aan het knutselen en handwerken of lekker eten koken/bakken. Maar je moet natuurlijk eerst wat dingen uitvogelen en wat lezen al vind ik het nog wat lastig al die termen op het...

Contact

www.jetzart.nl